9 Mayıs 2013 Perşembe

Yabancı Dizi : 24


Fragmanı


Dizi Oyuncuları
      Kiefer Sutherland --- Jack Bauer (195 bölüm, 2001-2010)
    Mary Lynn Rajskub --- Chloe O'Brian (126 bölüm, 2003-2010)
    Carlos Bernard--- Tony Almeida (115 bölüm, 2001-2009)
    Elisha Cuthbert--- Kim Bauer (79 bölüm, 2001-2010)
    Dennis Dexter Haysbert--- President David Palmer / ... (79 bölüm, 2001-2006)
Dizinin Konusu

24, Amerikan Fox televizyonunda yayınlanan, aynı zamanda Türkçe altyazılı olarak Cnbc-e kanalında gösterilen bir polisiye macera dizisidir. 24 dizisi ismini gerçek zamanlı anlatımından dolayı almaktadır. Her sezonda 1 gün işlenir, sezonlar 24 bölümdür. Her bölümde günün 1 saati anlatılır. Bir sezon uzun metrajlı bir film gibidir. Dizinin ana karakteri Jack Bauer, hükümet için Anti Terör Timinde (CTU - Counter Terrorist Unit) çalışan bir ajandır. Los Angeles bölgesinde çalışan Bauer, terörizm olaylarını tespit edip önlemekle görevlidir. Aynı zamanda Jack Bauer dışında ki diğer ajanların etrafında geçen olaylar, hükümet ve terörist kanadındaki gelişmeler de anlatılır. Jack Bauer'in terörist atakları önlemesi için sadece 24 saati vardır. Emmy ödüllü dizinin yıldız oyuncusu Kiefer Sutherland (Jack Bauer), ilk 10 bölümde ki performansıyla Altın Küre ödülünün sahibi olmuştur.

 Bu sezon 150. bölümünü kutlayan 24, televizyonda yayınlanmış dizilerin en yenilikçi, kendine bağlayan ve üzerinde en çok konuşulanlarından biridir. İlk altı sezonunda beklentilerle dolu bu dizi, toplam 57 kez Emmy ödülüne aday gösterildi. 24, En İyi Drama Dizisi dalında (2006) ve Kiefer Sutherland ise drama dizilerinde En İyi Erkek Oyuncu dalında (2006) Emmy ödülü kazandı. 6. Sezon yine Kiefer Sutherland'ın altıncı kez ve yardımcı oyuncu dalında Jean Smart'ın da ikinci kez ödüle aday gösterilmesini sağladı.

Dizi hakkında söylemek istediklerim;
İzlediğim 2. yabancı diziydi ilk izlediğim ise Lost dizisiydi ama şunu net söyleyebilirimki izlediğim en iyi dizi Gerilim ve Suç kategorisinde,dizinin bilgilerine baktığınızda aslında sıkıcı gelir bu ne ya 1 bölümde 1 saat ,1 sezonda 1 gün geçen dizi mi izlenir ? diye söylenebilirsiniz ama işte öyle olmuyor bunu izlerken birçok kişi bana böyle söyledi bende başlarken öyle söylemiştim ama izleyince yanıldığınızın farkına varıyorsunuz.Dizinin 1.sezonunu bilgisayarın başından hiç kalkmadan(ihtiyaçlar dışında :) ) izleyip bitirdim 2.sezonu ise vizelerimden dolayı vizelerden sonraya bıraktım ve vizelerden sonra bir çırpıda izleyip bitirdim ve şuanda izlemekte olduğum 30-40 dizi var yabancı olarak bu dizideki aldığım zevki daha alamadım.Özellikle J.Bauer karakterinin etkisinden kurtulamadım adam çok iyi oynuyor rolünü şuanda oynadığı Touch dizisinide izlemekteyim.Lafı baya uzattım sanırım kısacası bu diziyi kesinlikle izlemesiniz,hani bir tabir vardır ya filmler için "Ölmeden önce mutlaka bu film izlenir " tarzında işte bu dizide "Ölmeden önce izlenmesi gereken en önemli dizi " diyorum.Umarım bu yazım size faydalı olmuştur.

Diziden Görüntüler





     

0 yorum:

Video Widget